Floare din hartie: cum creezi un ornament simplu pas cu pas


Cu totii ne dorim sa ne decoram cadourile in asa fel incat sa arate cat mai bine si sa-l daruim cu cat mai multa placere. Pentru asta insa, de cele mai multe ori avem nevoie de ambalaje frumoase si de calitate pentru a le scoate in evidenta valoarea simbolica si sentimentala.

Pentru ca nu intotdeauna este nevoie de bani multi pentru a face cadouri frumoase, am incercat sa ma gandesc la cateva moduri de a crea ornamente simple de hartie care sa poate fi folosite atat pentru cadouri, cat si ca ornamente si decroatiuni pentru casa.


Iata toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

1. Din 8 bucati de hartie egale taiem 11 bucati de hartie in benzi de tip "landscape" pe care le orientam in asa fel incat sa se incheie cu 11 benzi.



2. Dupa aceea, le stivuim si le capsam prima data in centru, apoi indoim manunchiul la jumatate ca si cum am forma o carte mica. In  cazul in care benzile sunt prea lungi incat sa poata fi capsate, fie le tai un pic mai scurt, fie le capsezi cu ajutorul unei revise apoi capsezi in partea inchisa.

3. Pune o mica bucata de banda dubla la varful primei pagini si incearca sa o indoi catre interior, spre centru. Acest proces il repeti pentru fiecare pagina in patrta, pana cand floarea capata o forma circulara de floare.

4. Leaga firul invizil. Da, ai auzit bine: firul invizibil. Gasesti asa ceva la orice magazin de tesaturi.


Intr-un final, floarea mi-a iesit portocalie. :)

No comments:

Post a Comment