Cum sa primesc in mod civilizat cadouri?


Ocaziile in care se ofera si se primesc diverse cadouri sunt ocazii fericite. Parca abia astepti sa vina momentul in care primesti un cadou, dar si momentul in care faci cuiva o bucurie oferind un cadou. Pana acum ceva timp parca aveam o urma de invidie fata de persoanele care gaseau imediat un cadou pe care sa-l ofere. Eu trebuia sa caut zile in sir si tot nu imi placea parca ce gaseam. Intr-o zi insa, am descoperit ca pot oferi cosuri cadou. Acestea sunt perfecte. Ele contin bauturi, dulciuri si fel si fel de alte delicii. Sunt ideale pentru o multime de situatii in care vrei sa oferi ceva in semn de recunostinta si apreciere. Le poti cumpara de pe florisicadouri.ro si poti face o persoana fericita.


Insa, de multe ori suntem pusi in postura de a primi cadouri. Ne place sa le primim, insa trebuie sa stim si cum anume sa le primim pentru a nu incalca regulile de bun simt.

Daca primesti un cadou impachetat, ideal ar fi sa il despachetezi imediat ce il primesti. Persoana care ti-l ofera abia asteapta reactia ta. Sunt persoane care prefera sa desfaca toate cadourile la final. E ok si astfel, insa, ele trebuie desfacute atunci cand invitatii inca sunt prezenti.


Daca primesti drept cadou flori, ai in vedere faptul ca acestea nu se refuza niciodata. Nu conteaza circumstantele, locul, etc. Florile nu se refuza. Daca te afli intr-o incapere in care ai posibilitatea de a le pune in apa, ia florile si pune-le in apa. Ai grija ca acestea sa fie frumos asezate in incaperea in care se desfasoara petrecerea respectiva sau intalnirea respectiva.
In cazul in care ai primit drept cadou dulciuri sau de ce nu un cos cu fructe, recomandat este sa servesti oaspetii. Asa se procedeaza in mod civilizat. Nu strangi totul si le asezi intr-un anumit loc pentru a fi mancate mai tarziu.


Un ultim aspect pe care vreau sa ti-l amintesc tine de cadourile care nu iti plac. Este foarte probabil ca la un moment dat sa primesti un cadou care nu iti place. E firesc si nu te judeca nimeni daca nu iti place. Insa, tine acest lucru pentru tine. Nu refuza respectivul cadou, ci primeste-l in mod civilizat si multumeste. Ce faci apoi cu el, vei vedea. Daca nu vei proceda astfel, poti jigni persoana care ti-a daruit respectivul cadou. Poate chiar a pus suflet in alegerea lui.


Ai grija la cele amintite mai sus si primeste cadouri intr-un mod cat mai frumos. 

No comments:

Post a Comment