Invata-ti copilul sa-si faca singur ghiozdanul

Copiii cresc si se dezvolta de la o zi la alta. Parintii trebuie sa ii ajute si sa ii indrume in directia cea buna la orice pas.

Cand copiii ajung sa fie scolari, ei trec printr-o noua etapa a vietii. Incep sa fie mai responsabili, mai atenti si sa se descurce singuri in situatii noi. Parintii nu trebuie sa-si alinte copiii excesiv de mult, ci trebuie sa-i ajute sa se descurce si singuri.

Cel mai simplu mod de a-ti invata copilul sa fie responsabil este sa-l inveti de mic sa isi faca ghiozdanul. Insa, inainte de a-si face ghiozdanul, copilul trebuie sa aiba rechizite necesare.


Cand cumperi rechizite, fa acest lucru impreuna cu copilul tau, fie ca mergi in magazine, fie ca le cumperi online. Alegeti impreuna rechizitele necesare astfel incat acestea sa fie cat mai utile, cat mai calitative si cat mai frumoase. Pentru copil va conta mai ales cat sunt acestea de atractive. E normal ca aceasta alegere sa se faca de comun acord.

Dupa ce copilul are rechizitele necesare, el trebuie invatat sa iti faca ghiozdanul. Nu trebuie sa poarte zilnic toate rechizitele, deoarece unele nu sunt necesare. De exemplu, in zilele in care cel mic nu are ore de desen, nu e necesar sa aiba la el acuarelele, blocul de desen, pensula sau alte rechizite necesare la orele de desen.

Cel mai usor e sa iti inveti puiul sa-si faca ghiozdanul in functie de orar. Luati pe rand fiecare materie in parte si asezati in ghiozdan cele necesare. Totul va fi simplu si cel mic va invata sa faca acest lucru intr-un timp scurt.


Parintii trebuie sa fie constienti de faptul ca aceste mici activitati ii fac pe copii sa fie mai responsabili, ceea ce e foarte bine.


Tine cont de faptul ca ghiozdanul nu trebuie facut noaptea tarziu, sau dimineata. Ghiozdanul trebuie facut fie inainte ca cel mic sa-si faca temele, fie dupa. Nu lasa acest lucru pe ultima suta de metri. Astfel cel mic nu va fi prea plictisit sau prea somnoros pentru a-si face ghiozdanul. 

No comments:

Post a Comment