Caracteristici definitorii in designul mobilier scandinav

Interioarele scandinave sunt printre cele mai apreciate in zilele noastre datorita aspectului simplu, dar elegant. Desi initial acest curent de design a aparut pentru prima oara in 1947 si impactul a fost imediat, cele mai reprezentative obiecte de mobilier nordice au fost create de abia peste cateva zeci de ani. Pe masura ce stilul a devenit din ce in ce mai rafinat iar caracteristicile au inceput sa capete din ce in ce mai mult contur, conceptele si ideile popoarelor nordice au devenit populare in cadrul stilistilor de interioare. De exemplu, “hygge” este cuvantul danez ce simbolizeaza “un sentiment placut inconjurat de familie” si e printre cei mai evocativi termeni care definesc aceste amenajari. Mai jos, ti-am pregatit cateva concepte si trasaturi ce se regasesc in mobila nordica.

Simplitatea

Nimic nu poate fi mai evident atunci cand vine vorba de mobilierul scandinav in afara de simplitate. De exemplu, formele minimaliste ale fotoliului Lobby La Forma fac parte dintr-un trend clasic al designurilor scandinave de mobilier. Departe de a fi un fotoliu ornamentat si accesorizat inutil, forma pe care o are reflecta intru totul conceptul: nu e nevoie de a adauga elemente aditionale cu functionalitate scazuta deoarece utilitatea poate fi imbinata cu eleganta intr-un mod placut.

Culori deschise

Ansamblul de culori deschise folosite in cadrul amenajarilor interioare nordice are menirea de a exprima simplitatea cromatica. De exemplu, daca in majoritatea caselor de acest tip culoarea peretilor este alba sau crem deschis, sofa trebuie sa fie aleasa intr-un bleu deschis, verde deschis sau un gri clasic. Tonurile pamantii ar putea fi considerate in antiteza cu alegerea culorilor deschise, insa scopul este acelasi: de a integra foarte bine mobila in contextul interiorului in nuante similare.

Materiale naturale

De foarte multe ori aspectele obiectelor de mobilier scandinav sunt create ca expresii de arta singulare completate de materiale naturale. Fibrele naturale de lemn sunt o tendinta clasica a look-ului nordic deoarece aduc in prim plan elementele naturii atat de apreciate de popoarele scandinave.

Atunci cand iti doresti sa incluzi cateva elemente de mobilier in locuinta ta trebuie sa respecti doar cateva reguli esentiale, dar nu uita ca poti personaliza foarte usor aspectul interior al spatiului tau accesorizandu-l. Care ti se pare cea mai atractiva trasatura a mobilei nordice, simplitatea sau eleganta?

No comments:

Post a Comment