Cum sa primesc in mod civilizat cadouri?


Ocaziile in care se ofera si se primesc diverse cadouri sunt ocazii fericite. Parca abia astepti sa vina momentul in care primesti un cadou, dar si momentul in care faci cuiva o bucurie oferind un cadou. Pana acum ceva timp parca aveam o urma de invidie fata de persoanele care gaseau imediat un cadou pe care sa-l ofere. Eu trebuia sa caut zile in sir si tot nu imi placea parca ce gaseam. Intr-o zi insa, am descoperit ca pot oferi cosuri cadou. Acestea sunt perfecte. Ele contin bauturi, dulciuri si fel si fel de alte delicii. Sunt ideale pentru o multime de situatii in care vrei sa oferi ceva in semn de recunostinta si apreciere. Le poti cumpara de pe florisicadouri.ro si poti face o persoana fericita.


Insa, de multe ori suntem pusi in postura de a primi cadouri. Ne place sa le primim, insa trebuie sa stim si cum anume sa le primim pentru a nu incalca regulile de bun simt.

Daca primesti un cadou impachetat, ideal ar fi sa il despachetezi imediat ce il primesti. Persoana care ti-l ofera abia asteapta reactia ta. Sunt persoane care prefera sa desfaca toate cadourile la final. E ok si astfel, insa, ele trebuie desfacute atunci cand invitatii inca sunt prezenti.


Daca primesti drept cadou flori, ai in vedere faptul ca acestea nu se refuza niciodata. Nu conteaza circumstantele, locul, etc. Florile nu se refuza. Daca te afli intr-o incapere in care ai posibilitatea de a le pune in apa, ia florile si pune-le in apa. Ai grija ca acestea sa fie frumos asezate in incaperea in care se desfasoara petrecerea respectiva sau intalnirea respectiva.
In cazul in care ai primit drept cadou dulciuri sau de ce nu un cos cu fructe, recomandat este sa servesti oaspetii. Asa se procedeaza in mod civilizat. Nu strangi totul si le asezi intr-un anumit loc pentru a fi mancate mai tarziu.


Un ultim aspect pe care vreau sa ti-l amintesc tine de cadourile care nu iti plac. Este foarte probabil ca la un moment dat sa primesti un cadou care nu iti place. E firesc si nu te judeca nimeni daca nu iti place. Insa, tine acest lucru pentru tine. Nu refuza respectivul cadou, ci primeste-l in mod civilizat si multumeste. Ce faci apoi cu el, vei vedea. Daca nu vei proceda astfel, poti jigni persoana care ti-a daruit respectivul cadou. Poate chiar a pus suflet in alegerea lui.


Ai grija la cele amintite mai sus si primeste cadouri intr-un mod cat mai frumos. 

De ce iubesc copiii hartiile colorate

Nimic nu se compara cu inocenta unui copil si iubirea pe care o manifesta pentru viata si pentru cele mai simple lucruri in general. Copilaria este poate singurul moment din viata in care omul nu simte nicio presiune majora din exterior si reuseste sa se bucure cu adevarat de viata. Aflati sub umbrela calduroasa a parintilor, copiii sunt liberi sa iubeasca natura, sa se joace toate ziua, sa se mire de complexitatea vietii si... sa iubeasca culorile.

In scoala, frumusetea copilariei se reflecta in primul rand in hartiile dupa care sunt inebuniti copiii: hartiile colorate. Cu ele isi trimit primele biletele de dragoste, isi impacheteaza primele sendvisuri si isi confectioneaza primele barcute din hartie. Tot hartiile colorate reprezinta una din mizele cele mai mari la ora de educatie plastica unde se formeaza primele idile pentru arta si ies la iveala primele talente la pictura. 

Frumusetea hartiilor colorate reusesc sa scoata la iveala cromatica vietii de care ar trebui sa ne bucuram cu totii. Ele reprezinta una din dovezile ca viata este o bucata de hartie: fragila, dar poate avea orice culoare iti doresti tu sa aiba. 

Desi as putea sa vorbesc la infit despre hartiile colorate si incredibila lor frumuseste, prefer sa va arat in schimb un videoclip din care veti putea invata sa faceti niste aranjamente florale extrem de dragute. Bineinteles, tot cu hartie colorata. :D



Cum ti se pare?

Invata-ti copilul sa-si faca singur ghiozdanul

Copiii cresc si se dezvolta de la o zi la alta. Parintii trebuie sa ii ajute si sa ii indrume in directia cea buna la orice pas.

Cand copiii ajung sa fie scolari, ei trec printr-o noua etapa a vietii. Incep sa fie mai responsabili, mai atenti si sa se descurce singuri in situatii noi. Parintii nu trebuie sa-si alinte copiii excesiv de mult, ci trebuie sa-i ajute sa se descurce si singuri.

Cel mai simplu mod de a-ti invata copilul sa fie responsabil este sa-l inveti de mic sa isi faca ghiozdanul. Insa, inainte de a-si face ghiozdanul, copilul trebuie sa aiba rechizite necesare.


Cand cumperi rechizite, fa acest lucru impreuna cu copilul tau, fie ca mergi in magazine, fie ca le cumperi online. Alegeti impreuna rechizitele necesare astfel incat acestea sa fie cat mai utile, cat mai calitative si cat mai frumoase. Pentru copil va conta mai ales cat sunt acestea de atractive. E normal ca aceasta alegere sa se faca de comun acord.

Dupa ce copilul are rechizitele necesare, el trebuie invatat sa iti faca ghiozdanul. Nu trebuie sa poarte zilnic toate rechizitele, deoarece unele nu sunt necesare. De exemplu, in zilele in care cel mic nu are ore de desen, nu e necesar sa aiba la el acuarelele, blocul de desen, pensula sau alte rechizite necesare la orele de desen.

Cel mai usor e sa iti inveti puiul sa-si faca ghiozdanul in functie de orar. Luati pe rand fiecare materie in parte si asezati in ghiozdan cele necesare. Totul va fi simplu si cel mic va invata sa faca acest lucru intr-un timp scurt.


Parintii trebuie sa fie constienti de faptul ca aceste mici activitati ii fac pe copii sa fie mai responsabili, ceea ce e foarte bine.


Tine cont de faptul ca ghiozdanul nu trebuie facut noaptea tarziu, sau dimineata. Ghiozdanul trebuie facut fie inainte ca cel mic sa-si faca temele, fie dupa. Nu lasa acest lucru pe ultima suta de metri. Astfel cel mic nu va fi prea plictisit sau prea somnoros pentru a-si face ghiozdanul. 

Floare din hartie: cum creezi un ornament simplu pas cu pas


Cu totii ne dorim sa ne decoram cadourile in asa fel incat sa arate cat mai bine si sa-l daruim cu cat mai multa placere. Pentru asta insa, de cele mai multe ori avem nevoie de ambalaje frumoase si de calitate pentru a le scoate in evidenta valoarea simbolica si sentimentala.

Pentru ca nu intotdeauna este nevoie de bani multi pentru a face cadouri frumoase, am incercat sa ma gandesc la cateva moduri de a crea ornamente simple de hartie care sa poate fi folosite atat pentru cadouri, cat si ca ornamente si decroatiuni pentru casa.


Iata toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

1. Din 8 bucati de hartie egale taiem 11 bucati de hartie in benzi de tip "landscape" pe care le orientam in asa fel incat sa se incheie cu 11 benzi.



2. Dupa aceea, le stivuim si le capsam prima data in centru, apoi indoim manunchiul la jumatate ca si cum am forma o carte mica. In  cazul in care benzile sunt prea lungi incat sa poata fi capsate, fie le tai un pic mai scurt, fie le capsezi cu ajutorul unei revise apoi capsezi in partea inchisa.

3. Pune o mica bucata de banda dubla la varful primei pagini si incearca sa o indoi catre interior, spre centru. Acest proces il repeti pentru fiecare pagina in patrta, pana cand floarea capata o forma circulara de floare.

4. Leaga firul invizil. Da, ai auzit bine: firul invizibil. Gasesti asa ceva la orice magazin de tesaturi.


Intr-un final, floarea mi-a iesit portocalie. :)