Metode inedite de a impacheta cadourile

Zambetul unei persoane poate fi adus prin darurirea unui cadou, chiar daca acesta nu isi serbeaza ziua de nastere. Gestul conteaza cel mai tare, insa si modul cum este ambalat un cadou nu este de neglijat.  Fie ca suntem grabiti sau neinspirati, trebuie sa tinem cont de un lucru: pana la deschiderea cadoului, aspectul este esential. Modul de impachetare presupune creativitate din partea noastra, in special hartia pe care am ales-o.


Daca suntem talentati si indemanatici la acest capitol, ne putem juca cu diverse materiale din hartie sau din material. Invelirea unei cutii cu hartie este cea mai des utilizata si cea mai practica metoda. Pentru ca este vorba despre ceva special, ideal ar fi sa folosim o hartie din matase fina.  Ribox ne pune la dispozitie cateva dintre colectiile cele mai cautate de hartie.

 Cele opt modele de hartie de matase sunt solutia cea mai potrivita pentru invelirea cadoului. Acestea sunt colorate si inscriptionate cu diverse modele. Exista si cateva modele dedicate celor mici care isi serbeaza ziua sau pentru o petrecere restransa. Buchetele de flori pot fi impachetate cu unul dintre modelele de hartie de matase din gama de hartie de matase Ribox care se potrivesc cu orice ortament.


Se intampla ca pe parcursul pregatirii unui dar sa ne lovim de unele incertitudini care privesc gustul acelui pentru care am pregatit o mica atentie. Printr-o doza de simplitate, aceasta problema este ca si rezolvata. Tot din gama Ribox fac parte si  hartiile de matase cerate fara prezenta unui imprimeu sau a unui motiv decorativ..

Esarfele reprezinta o alta alternativa care ne vin in ajutor pentru impachetarea cadourilor intr-un mod cat mai original. Japonezii au dat tonul acestuia model, iar ei cred ca lucrul spectaculos va fi dat de nodul format.

Ambalarea unui cadou necesita rabdare si talent, lucruri imposibile fara elementele decorative sau hartiile potrivite care sa confere un aspect vizual placut.


De ce trebuie sa reciclam hartia

Mediul in care traim devine tot mai periculos datorita defrisarilor masive care se fac in scopuri indistruale, de cele mai multe ori fara un plan consistent pe termen lung. Desi legea obliga exploatatorii sa replanteze un anumit numar de copaci atunci cand sunt taiati, marile companii gasesc mereu noi moduri prin care sa se sustraga de la aceasta obligatie din motive "economice". 

Totusi, cea mai mare problema o reprezinta defrisarile ilegale. Acest fenomen este intalnit mai ales in tarile mai putin dezvoltate in care controlul exercitat de stat tinde sa fie mult mai eficient din cauza fondurilor insuficiente, dar si din cauza coruptiei. Milioane de tone de masa lemnoasa se exploateaza anual numai la nivel european, iar procentul copacilor plantati nu se ridica nici pe departe la un nivel corespunzator care sa ne ofere siguranta ca vom putea respira sanatos peste decenii. 



Chiar daca cea mai mare parte din masa lemnoasa este folosita in alte scopuri decat pentru fabricarea hartiei, raul ar putea fi diminuat daca statele din intreaga lume ar implementa programe eficiente de reciclare a acesteia. 



Practic, sa reciclezi hartia este mult mai usor decat sa plantezi copaci, dar cu toate acestea putini sunt constienti de raul pe care il produc atunci cand consuma topuri intregi de hartie. O solutie pentru reciclarea din Romania ar putea fi si digitalizarea birogratiei, dar aceasta presupune reforme drastice in vederea digitalizarii si un plan pe termen lung pe care toti politicienii par sa il evite in acest moment. 



Desigur, avem alte probleme mult mai mari care ne afecteaza chiar acum si pe care trebuie sa le rezolvam, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa neglijam problemele si mai mari care vor aparea in viitor daca nu actionam din timp. 



Tu cand ai reciclat ultima data hartia?